

نشست علمی «راه های محرمیت از دیدگاه فقه امامیه»
۱۴ بهمن ۱۴۰۳

نشست «روایات علائم ظهور در بوته نقد تاریخی»
۱۰ بهمن ۱۴۰۳


مستشرقيني كه براي ما تاريخ نوشتند
۱ خرداد ۱۴۰۴
جريان باستانگرايي در ايران، ماجرايي مفصل و پر پيچ و خم دارد. شايد بتوان آن را بهمثابه پروژه موفقي دانست كه براي ايران

نشست «بازخوانی دستگاه زمان سنجی مدرسه رکنیه یزد (رصد وقت و ساعت)»
۱ خرداد ۱۴۰۴
نشست «بازخوانی دستگاه زمان سنجی مدرسه رکنیه یزد (رصد وقت و ساعت)» با حضور دکتر علی شهابی نژاد و دکتر هادی لوک زاده

نخستین سمپوزیوم ملی «گردشگری، تاریخ و میراث فرهنگی در استان مازندران»
۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴
با همکاری انجمن ایرانی تاریخ شعبه استان مازندران برگزار میشود: نخستین سمپوزیوم ملی گردشگری، تاریخ و میراث فرهنگی در استان مازندران زمان: دوشنبه

نشست «هویت ایرانی در گذار از عصر ساسانی به دوره اسلامی»
۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴
نشست «هویت ایرانی در گذار از عصر ساسانی به دوره اسلامی» سخنران: دکتر رضا شعبانی دبیر نشست: دکتر محمد بیطرفان چهارشنبه ۷ خرداد

تولد امام جواد (علیه السلام) در ماه رجب نیست
۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴
به گزارش ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین یدالله مقدسی؛ عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه شامگاه ۲۹ اردیبهشتماه در سلسله جلسات امام جواد(ع) شناسی

نشست «دوران تاریخی دشت قزوین»
۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴
نشست «دوران تاریخی دشت قزوین» ۵ خرداد ۱۴۰۴ در باغ موزه نگارستان برگزار می گردد.

اندلس، آخرین فتح بزرگ مسلمانان
۳۱ فروردین ۱۴۰۴


تاریخورزان دستخوش چه بحرانهایی هستند؟
۲۹ بهمن ۱۴۰۳

آخرالزمان فرا رسیده است
۲۶ بهمن ۱۴۰۳

ادعای گسترش فساد برای ظهور امام زمان (عج) مغالطه است
۲۵ بهمن ۱۴۰۳


لباس نَشُستن مغولان!
۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴

علامه شیخ محمدحسن مظفر، صاحب “دلائل الصدق”
۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴

مجدالملک قمی
۱ اردیبهشت ۱۴۰۴
یکی از اقدامات عجیب ابومسلم خراسانی، نابودی داعیان سرشناس و قدیمی عباسی همچون ابوسلمه خلال، سلیمان بن کثیر، ولاهزبن قریظ بود. ابومسلم خراسانی خود صاحب دعوت نامیده می شد. وی در زمان آشکار شدن قیام عباسیان در خراسان، ریاست آن را بر عهده داشت. وی از هوشی فوق العاده برخوردار بود و اقداماتش را با برنامه های حساب شده…
اين مقاله ديدگاه هاى على شريعتى درباره شيعه را موضوع بررسى خود قرار داده، كار خود را بر دو كتاب «شيعه» و «تشيع علوى و تشيع صفوى» او متمركز كرده است. شريعتى با توجه به ديدگاه جامعه شناختى خود كوشيده دين را بر اساس ديد دنيايى تفسير كند. بدين روى، نوع معانى او از «شفاعت» و «عدل» و مانند…
هدف پژوهش حاضر تشریح مولفه های مدیر تراز انقلاب در سیره مدیریتی شهید رئیسی در منظومه بیانات مقام معظم رهبری به روش تحلیل مضمون است. این نوشتار از نوع پژوهش های کیفی با هدف اکتشاف است. قلمرو پژوهش مبتنی بر منظومه بیانات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) پیرامون شخصیت شهید رئیسی در قبل و بعد از شهادت است. داده ها…
مغولان با هجوم به سرزمین ایران و تصرف کامل آن مردم این سرزمین را تحت سیطره سیاسی و نظامی خود قرار دادند و با هر پایداری(مقاومت) مردمی به شدت برخورد کردند. با مرگ ابوسعید ایلخانی آخرین فرمانروای این سلسله، سرزمین ایران را هرج و مرج و نا امنی فرا گرفت. در بحران ایجاد شده پس از مرگ ابوسعید ایلخانی…
سیره ی نبوی در حل مشکل مسکن مهاجران، با مشارکت دولت مردم، مصداق بارزی از ترکیب دو راهبرد «حمایت دولت» و «تقویت تکافل اجتماعی» است. پیامیر گرامی با اجرای سیاست «واگذاری زمین به خانوارهای فاقد مسکن» و «ایجاد سکونت گاه صفه برای اقشار ضعیف»، آنها را از حمایت دولت اسلامی بهره مند کردند و با اسکان موقت مهاجران در…
این پژوهش به تبیین تأثیر مجتهدان شیعه در مهار خودکامگی مطلق شاهان قاجار می پردازد و در قالب مطالعه ای موردی، هم زمان با واکاوی منابع دست اول تاریخی در عصر فتحعلی شاه قاجار (۱۲۵۰ – ۱۲۱۲ ق)، میزان سازگاری نظریه استبداد شرقی و شیوه تولید آسیایی مارکس و انگلس را با اوضاع تاریخی آن ارزیابی می کند. پرسش…