خواندنی های تاریخی

نویسندگان: حسین حسینیان مقدم، اصغر منتظرالقائم و محمدعلی چلونگر؛ ورود اصحاب امامان شیعه

بریگارد قزاق پیش از کودتای سوم اسفند وضعیت مناسبی نداشت و حقوق و جیره آنها عقب افتاده ب

مکتب میرزای شیرازی در سامرا با تربیت شاگردان بسیاری، بعدها و به خصوص در زمان مشروطه با

نویسنده: حسین حسینیان مقدم؛ لیله الرغائب به اولین شب جمعه از ماه رجب، شب برآورده شدن آر

اسناد و مدارک وزارت امور خارجه ایران و گزارشهای ساواک و منابع دیگر نشان میدهد که دفتر
جدیدترین دیدگاه ها
نشست «ارزیابی کتاب موسوعه ابن عباس تالیف آیت الله خرسان از جهت روش و محتوا»
نشست «بررسی یک اشتباه تاریخی دربارۀ ازدواج امام جواد(علیه السلام) با أمالفضل»
سومین جلسه هم اندیشی دانش پژوهان تاریخ معاصر
سومین جلسه هم اندیشی دانش پژوهان تاریخ معاصر جهان اسلام با شرکت دانش پژوهان این رشته و با حضور دکتر صفری مسئول گروه تاریخ اسلام در 19 دی 1390 و در اتاق جلسات گروه برگزار گردید. در این جلسه، نخست دکتر شیرودی به اهداف برگزاری این هم اندیشی ها اشاره کرد و آن را در پنج محور برشمرد
نشست علمی بررسی تطبیقی مزارات اسلامی و مسیحی
هشتمین نشست سیره پژوهی گروه تاریخ اسلام با موضوع بررسی مزارات اسلامی و مسیحی با همکاری انجمن تاریخ پژوهان حوزه برگزار می گردد.
شرح وظایف اعضای سایت
شرح وظایف مسئول ارتباطات 1- شناخت راه های ارتباطی با موسسات و کانون های علمی برای ایجاد زمینه های فعالیت و استفاده از این مراکز(بعد خارجی) 2- تلاش در راه ارتباط تعریف شده میان بخش های مختلف مجموعه سایت(بعد داخلی) 3- شناخت آسیب های موجود در سایت و تلاش در رفع آن(آسیب شناسی) 4- تلاش در زمینه معرفی سایت 5- تأمین نیازسنجی محتوایی سایت و 000
سید محمدجمال موسوی مسئول تهیه داده های علمی سایت سخن تاریخ
رزومه سید محمدجمال موسوی 1- 1371 اخذ دیپلم تجربی 2- 1375 اخذ کارشناسی روان شناسی بالینی از دانشگاه آزاد 3- 1376 ورود به حوزه علمیه قم ( مرکزجهانی) 0 0 0
پیش نویس اساسنامه سایت سخن تاریخ
اهداف 1- تولید و گسترش دانش در عرصه تاریخ اسلام و سیره اهل بیت(ع)(حیطه دانشی) 2- افزایش توانمندی مخاطبان در تحلیل تاریخ اسلام و سیره اهل بیت(ع)(حیطه مهارتی) 3- ارتقاء بینش مخاطبان در ارتباط با تاریخ اسلام و سیره اهل بیت(ع)(حیطه نگرشی) 4- نقد گزارشات و تحلیل های تاریخی مستشرقین(حیطه مهارتی)
نقد و بررسی کتاب ژئوپلتیک شیعه اثر فرانسوا توال
چهارمین نشست علمی دانش پژوهان کارشناسی ارشد تاریخ معاصر کشورهای اسلامی برگزار می شود: نقد و بررسی کتاب: ژئوپلتیک شیعه اثر فرانسوا توال
گنبدی از شیر شتر
گنبد جبليه" بنايي تاريخي در كرمان است كه براي استحكام آن از شير شتر و تخم مرغ استفاده كرده اند و يكي از مكان هاي گردشگري كرمان محسوب ميشود. این بنا که در دامنه كوههاي صاحب الزمان شهر كرمان و در مجاورت جنگل انبوهي از درختان كاج و سرو ؛از عصر ساسانيان تاكنون معماري منحصر به فردش رهگذران را خيره خود ساخته است.
چهاردهمین شماره فصل نامه سخن تاریخ منتشر شد
در این شماره می خوانید: اسارت و رهایی اسیران در جنگ های سیفالدوله حمدانی با رومیان/ دکتر حامد منتظری مقدم، سیدمحمد احسانی اهداف، وظایف و کارکرد آموزشی مراکز علمی فاطمیان / دکتر مهدی فرمانیان، حمزهعلی بهرامی بررسی شیوه تجارت کمپانیهای هند شرقی و تأثیر آن بر تجارت دریایی خلیج فارس در عصر صفویه / دکتر نزهت احمدی، زهرا زارعیان جهرمی
آخرین جلسه هم اندیشی مدیران گروه های تاریخ قم در سال 90
جلسات هم اندیشی ماهانه مدیران گروه تاریخ قم که متشکل از 17مدیرتاریخ درمراکز مختلف آموزشی وپژوهشی شهرقم است ،آخرین جلسه ی خود را درسال 1390 درمورخه ی پنج شنبه 18/12/90 درمحل پژوهشکده ی حج، به میزبانی گروه حج این پژوهشکده با مدیریت حجةالاسلام والمسلمین رمضان محمدی وبا حضورحجةالاسلام والمسلمین قاضی عسکر مسئول محترم بعثه ی مقام معظم رهبری درحج و نیز حجةالاسلام والمسلمین بیات معاون پژوهشی پژوهشکده تشکیل داد ودراین جلسه ابتدا جناب آقای قاضی عسکر به حضار خیر مقدم گفته و سپس در محورهای مختلف به بیان ارتباط میان تاریخ وحج وحرمین ونیز کیفیت تعامل دوجانبه پرداخت ایشان درآغاز به بیان خاطراتی از ارتباط علمی اجمالی خود با برخی از جغرافیای تاریخی نوپای سیاسی همچون عاتق بن غیث بلادی صاحب معجم معالم الحجاز و نیز حمدالجاسر صاحب کتاب الحجاز فی صدر الاسلام پرداخت واطلاعات علمی آنها را درتعیین محل جغرافیایی برخی از مکانها همانند خانه ی حضرت خدیجه (س) وشعب ابی طالب بیان کرد.
هم اندیشی درباره ی چگونگی برگزاری همایش بزرگ امام کاظم(ع)
اولین جلسه ی هم اندیشی درباره ی چگونگی برگزاری همایش بزرگ امام کاظم علیه السلام درتاریخ چهارشنبه 17/12/90به همت انجمن تاریخ پژوهان حوزه ی علمیه ی قم وبا حضورنمایندگانی ازمراکزمختلف تاریخی قم همانند گروه تاریخ پژوهشگاه حوزه ودانشگاه ،پژوهشکده ی تاریخ وسیره ی دفترتبلیغات ، ریاست ومعاون پژوهشی ،انجمن مجمع تقریب مذاهب اسلامی پژوهش بخش تاریخ معاونت پژوهشی جامعةالزهرا ،گروه تاریخ ودانشگاه معارف، نماینده ی جامعةالمصطفی العالمیه ومجتمع آموزش عالی امام خمینی (ره)،موسسه ی آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره)، گروه تاریخ دانشگاه باقرالعلوم (ع) ،گروه تاریخ اسلام پژوهشکده ی حج تشکیل شد وجناب حجة السلام والمسلین دکترمهاجرنیا دبیرمحترم انجمن های حوزهی علمیه ی قم نیز دراین جلسه شرکت داشت .
حضور مدیر و اساتید گروه تاریخ اسلام در مراسم نمادین روز تاریخ
به مناسبت روز نمادین تاریخ یعنی دوم اسفند، سالروز وفات ابن مسکویه صاحب کتاب تجارب الامم مراسمی از سوی انجمن ایرانی تاریخ اسلام در این روز برگزار شد. در این مراسم که در سالن استاد باستانی پاریزی دانشگاه تهران و با حضور حدود 350 نفر از پیشکسوتان، اساتید و دانش پژوهان رشته های تاریخ برپاشده بود در سه بخش گذشته، حال و آینده رشته تاریخ مقالات و سخنرانی های اساتید ارائه شد.
سومین جلسه هم اندیشی دانش پژوهان تاریخ معاصر جهان اسلام
سومین جلسه هم اندیشی دانش پژوهان تاریخ معاصر با شرکت دانش پژوهان این رشته و با حضور دکتر صفری مسئول گروه تاریخ اسلام در 19 دی 1390 و در اتاق جلسات گروه برگزار گردید.در این جلسه، نخست دکتر شیرودی به اهداف برگزاری این هم اندیشی ها اشاره کرد و آن را در پنج محور برشمرد:
نشست علمی برخورد مسلمانان با آثار تمدنی کشورهای فتح شده...
نشست علمی برخورد مسلمانان با آثار تمدنی کشورهای فتح شده و نگاه تطبیقی با سیره پیامبر (ص) به همت گروه تاریخ مجتمع آموزش عالی امام خمینی (ره) با حضور استاد دکترنعمت الله صفری فروشانی عضو هیئت علمی جامعه المصطفی و جناب آقای حسین ساعدی استاد و پژوهشگر تاریخ برگزار می گردد.
مطالعات تاریخی در حوزه حدیث: نبود روش شناسی مشخص، ضعف اصلی
- دسته: مصاحبه ها
نوشته شده توسط علی معموری(استاد مدعو گروه) س: ضرورت های مطالعات تاریخ حدیث، به طور کلّی چه مواردی است؟ ج: ابتدا لازم میدانم بین دو نوع کار تاریخی در حوزۀ حدیث، تفاوت قائل شوم. گاهی ممکن است ما کاری تاریخی در باب آن چه به نام حدیث میشناسیم(چه به صورت مجموعۀ احادیث یا یک حدیث خاص) انجام دهیم و گاهی ممکن است کاری در مورد تاریخ دانش حدیث یا علوم حدیث صورت دهیم.
ولایتعهدی؛ بازی مأمون برای مشروعیت ترک خورده خلافت بود.
- دسته: مصاحبه ها
نوشته شده توسط سید علیرضا واسعی دوره امامت حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) با جریانات سیاسی متنوع و گوناگونی همراه بود؛ از این رو برای جریان شناسی سیاسی این عصر با سیدعلیرضا واسعی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به گفتگو نشسته ایم:
مستندات کتاب مغز متفکر جهان شیعه، واقعیت ندارد
- دسته: مصاحبه ها
نوشته شده توسط سخن تاریخ دکتر صادق آیینه وند معتقد است نوشته های کتاب «مغز متفکر جهان شیعه»، ساخته و پرداخته ذهن مرحوم ذبیح الله منصوری است. ایشان نکاتی را از جاهای مختلف می گرفت و خودش پرورش می داد و بزرگ می کرد و به عنوان واقعیت تاریخی مطرح می کرد.
عبرتها و پیامهای تاریخی برای دولتمردان
- دسته: مصاحبه ها
نوشته شده توسط زهرا روح الهی امیری اگر دولتمردان مي خواهند آوازهاي نيکو يابند، باید اعمال مثبتي که در گذشته مورد احترام و توجه مردم بوده عمل نمايند و اعمال خلافي که باعث وهن دولتهای گذشته گشته را انجام ندهند؛ چرا که سيره عقلا آن است که راه رفته را هرگز دوبار نمی پيمايند.
گفتمان تمدنی قرآن منظومه ای فرازمانی است
- دسته: مصاحبه ها
نوشته شده توسط سخن تاریخ رئيس جامعة المصطفی(ص) العالميه با بيان اينكه گفتمان دينی اسلام يك گفتمان تمدنی است كه داعيه هدايت جامعه بشری را دارد، اظهار كرد: اين مجموعه يك منظومه تمدنی است كه اختصاص به يك عصر ندارد.
بررسی ارتباط میان شیعه امامیه، معتزله، اشاعره و حناوله
- دسته: مصاحبه ها
نوشته شده توسط زینب جباری نویسنده کتاب «بررسی تاریخی تعامل فکری و سیاسی امامیه با فرقههای معتزله، اشاعره و حناوله در عصر آل بویه» گفت: این کتاب ارتباط میان شیعه امامیه، معتزله، اشاعره و حناوله را با نگاهی تاریخی بررسی میکند. دکتر محمد رضا بارانی در گفت و گو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، قرن چهارم و پنجم هجری را دوران اوج و شکوفایی تمدن اسلامی دانست و عنوان کرد: این کتاب به بررسی تمدن اسلامی در دوره آل بویه پرداخته، دورهای که اوج تمدن اسلامی است. اگر تمدن اسلامی فرآیندی تاریخی باشد، در طول دوره آل بویه به اوج خود دست پیدا کرده است.
«رفتار و اخلاق امام علی(ع)» در گفت و گو با دکتر صادق آئینه وند
- دسته: مصاحبه ها
نوشته شده توسط سخن تاریخ دکتر صادق آئینه وند، از جمله اساتیدی است که جدای از تدریس در دانشگاه، در کار ترجمه و تألیف آثاری زیادی نیز فعال است. آثاری که او ترجمه یا تألیف کرده، هریک در پاسخ به نیاز مبرمی در جامعه علمی، یا روشنگری و عبرتآموزی در زمینهای خاص از تاریخ اسلام بوده است؛ از جمله آثار او می توان به «ادبيات انقلاب در شيعه»، «قيام هاي شيعه در تاريخ اسلام» و «تاريخ نگاري در اسلام»، اشاره کرد.
- مقالات دیگر...
- حضرت علی (ع) ممتازترین شاگرد مكتب پیامبر (ص) است
- از همنشینی با پیامبر(ص) تا امامت
- «عبرت پژوهی تاریخی» در گفتگو با دکتر داریوش رحمانیان
- نقش اخلاق در تمدن
- من به صورت خاص شیفته شخصیت «حضرت عباس» هستم
- غلو، نتیجه جهل به سیره اهل بیت (ع) است
- بعثت پیامبر(ص) از زبان رسول جعفریان
- وضعیت علمی و فرهنگی تشیّع در دوران امام باقر(ع)
- متاسفانه بیداری اسلامی، ضد شیعه در حال پرورش است
- اقتصاد مقاومتی در سیره رسول خدا(ص)؛ بخش دوم
- اقتصاد مقاومتی در سیره رسول خدا(ص)؛ بخش اول
- عبدالحسین آذرنگ از دو کتاب تازهاش گفت
- مصاحبه جانشین سردبیر سخن تاریخ با رادیو معارف
- گفت وگو با دكتر لطف الله نبوی درباره توسعه منطق در تمدن اسلامی
- فلسفه علم سیره پژوهی؛ موضوع نشست شانزدهم
- شهربانو
- اسلام و ترور
- بررسي مستند حيات حضرت زينب(س) و نقش آفرینی در نهضت حسینی
- همایش سیره و زمان امام کاظم(ع)
- زندگی و زمانه امام کاظم علیه السلام
- ...
گروه تاریخ اسلام
دروس و سرفصل ها
معرفی اساتید
پایان نامه ها و تحقیقات
مجله سخن تاریخ
مطالعات تاریخی جهان اسلام
مقالات
دانش آموختگان
سفرهای علمی
آمار بازدیدکنندگان
بازدید این صفحه : 1011716 |
بازدید امروز : 3521 |
کل بازدید : 6000673 |
بازدیدکنندگان آنلاين : 10 |
زمان بازدید : 1/1250 |
ورود کاربران
برای استفاده از امکانات سایت مانند ارسال و پیگیری مقالات ، دانلود کتب و نقشه ها و دریافت خبرنامه سایت باید در سایت عضو شده، با نام کاربری خود وارد شوید!